Disneyworld, 5 mei (liberation)  
Het was vandaag spannend of we het droog zouden houden. Het oosten van Amerika heeft de afgelopen dagen last gehad van zware neerslag die langzaam naar het zuidoosten weg trok. Vandaag en morgen zouden we de volle laag krijgen. Omdat we niet in de hitte van de zon wouden lopen hebben we bewust voor vandaag gekozen, waarbij we een regenbui op de koop toe namen.
Met extra droge kleren gingen we ’s morgens om 7:30 op pad. De wolken verdwenen als sneeuw voor de zon. En we waren al blij als er af en toe een verdwaalde wolk wat schaduw gaf.
Waar die Amerikanen goed in zijn is logistiek. Dat valt elke keer weer op. Bij binnenkomst van het park. Werd je door 10 man keurig en snel naar je parkeerplaats geleid. Vervolgens werd er gewezen naar een bord alwaar je even moet wachten. Hier werden we opgepikt door een treintje die ons verder bracht naar een centraal distributiepunt. Hier kon je kiezen uit de verschillende themaparken. Wij gingen naar Magic World, het aloude meeste bekende park. Met een monorail werd je vervolgens binnen een paar minuten verder gebracht naar de ingang. Eenmaal door de hoofdingang kwamen we aan in de The Mainstreet, commercie ten top. Even snel door lopen en daar staat dan het grote kasteel



Het was inmiddels 9 uur en de attracties waren al open. Snel naar de eerste de beste achtbaan. Antoinette bleef buiten om onze spullen te bewaken. Wij liepen door een gangenstelsel in ongeveer 5 minuten. Als het druk is sta je hier als nel anderhalf uur te wachten. We konden direct in een karretje stappen en vlogen een donkere ruimte in. Van links naar rechts naar boven en weer naar beneden. Je had geen idee welke kant je op ging in deze totale duisternis. Timo en Nina gingen direct nog een keer, want er was voor de rest nog niemand.



Voor de pauze van 12 uur hebben we in hoog tempo veel attracties bezocht. Overal was het direct instappen, of stond er eentje voor je. Antoinette ging samen met Timo en Nina in de wildwaterbaan. Deze was vooral mooi door de lengte en leuke Disney schouwspellen in de lange grotten waar je door heen ging. Natuurlijk zaten er ook een paar leuke afdalingen in die voor voldoende waterverplaatsing zorgden om de meeste gasten nat te maken. Maar met deze hitte was dat eigenlijk alleen maar aangenaam. Vervolgens weer een vette hap/lunch.



Na de pauze hebben soms wel 15 minuten moeten wachten. Ik neem meteen mijn bewondering voor de logistiek van de Amerikanen terug. Gewoon belachelijk. Mooi was met name het 4D spektakel. Want de 3D film werd uitgebreid met wind, water en luchtjes van het gebeuren op het scherm. Om 5 uur vonden we het wel genoeg. We waren overal wel in geweest dus snel nog door de giftshops op MainStreet. Over giftshops gesproken en de commercie van dit park. Bij het verlaten van elke attractie werd je door zo’n giftshop geleid vol met verleidelijke spullen. Afijn, wij konden onze beheersen tot het einde. Timo een Tshirt en een beker. Nina wat sleutelhangers. Om 17:30 reden we weer terug naar Tampa. Moe en 500 dollar lichter.
Morgen doen we het wat rustiger aan, want iedereen is een beetje moe.


[ 1 comment ] ( 24 views )   |  permalink  |   ( 3 / 895 )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | Next> Last>>