Kennedy Space Center FL, Dinsdag 4 mei 
Vandaag zijn we naar Kennedy Space Center geweest. Een rit van 140 miles door de ochtendspits. Op de heenweg hebben we er ongeveer 2 uur en een kwartier over gedaan. We waren om 10:15 bij de ingang van het Space Center. Wat opviel was ten eerste dat het er erg rustig was, hetgeen voor ons natuurlijk goed was. Daarnaast waren er alleen oudere mensen en Nederlanders. Bij de bewaking waren ze al bang dat er een ramp was gebeurd in Nederland en dat iedereen met een Space shuttle wou vluchten.


In de ochtend hebben we eerst wat rond gekeken en zijn we naar een 3D Imax theater geweest waar een film over de Hubble telescoop werd vertoond. Werkelijk schitterend. Omdat het 3D is hebben wij maar geen fotos gemaakt. Ik weet niet hoe die andere idioten de fotos thuis gaan bekijken die ze van de film hebben gemaakt.
Intussen was het alweer 12:00 en hebben we eerst een typische Amerikaanse lunch genuttigd, vet en nog meer vet. Na de pauze zijn we met een bus over het immense terrein gegaan om op verschillende plekken uit te stappen. De eerste plek was aan de rand van het terrein waar we op 1,5 mile van het lanceerplatform van de Space Shuttle stonden. Deze Space Shuttle gaat volgende week vrijdag (14 mei) de lucht in.


De tweede stop was bij het Apollo-complex. Hier stonden de oude raketten die eind jaren 60 en beginjaren 70 naar de maan gingen. Onder begeleiding van oud astronauten werd de hele geschiedenis verteld in woord en beeld. Daarnaast was er levens grote replica van één de Apollo raketten en werd origineel materiaal van de maan getoond.

De laatste stop van de rondrit was bij een ontwikkelhal van het SpaceLab. Niet echt spectaculair maar wel heel interessant, omdat je een kijkje kreeg in een hal waar echt gewerkt werd aan modules die de ruimte in gaan.
Nadat we terug waren was het inmiddels 4 uur. Met Timo ben ik nog in de Space Shuttle simulator geweest. Grappig, maar de filmpjes vooraf waren beter. Als laatste nog even een echte Space Shuttle in en je verbasen over de ruimte die soms heel groot was en soms heel klein.
Toen ineens mochten Nina en ik meedoen aan een echt ruimteproject. Ik zelf ben even naar Mars geweest, en Nina heeft geassisteerd bij een ruimtewandeling om reparaties uit te voeren aan het Space Lab.




Morgen wordt een heel andere dag. Dan gaan we naar Disneyworld Magic Kingdom.


[ 2 comments ] ( 25 views )   |  permalink  |   ( 3 / 921 )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | Next> Last>>