Orlando vliegveld, 8 mei 
Door de actieve vulkaan in IJsland is ons verblijf in Amerika wat langer dan vooraf gepland.We zitten nu te wachten op onze vlucht die 5 uur vertraagd is. De reis zelf zal ook 1 tot 2 uur langer duren, omdat het vliegtuig met een omweg moet vliegen. We hebben inmiddels onze aansluitvlucht naar Dusseldorp om geboekt.


Jaap als alles goed is komen we om 20:30 aan in Dusseldorp. We bellen zo snel mogelijk als we in London zijn.


[ 1 comment ] ( 34 views )   |  permalink  |   ( 3 / 1281 )
Hillsborough River State Park, 7 mei 2010 
Vrijdagmorgen zijn we naar het nationaal park in de buurt van Tampa gegaan. Het was erg rustig op de weg en je merkt dat deze omgeving niet ingesteld is op toeristen die een park willen bezoeken. Links en rechts zie je reclameborden voor allerlei attractieparken, maar een duidelijke aanwijzing voor dit park ontbreekt. Gelukkig hebben we op internet een routebeschrijving gevonden. Dus met de kaart op schoot maar rijden. Het nadeel van de kaart is dat alleen de hoofdwegen er op staan. Dus wat te doen op een kruispunt waar de weg splits en je geen idee hebt welke kant we op moeten gaan. Dan maar op goed geluk en navigeren op de zon. Eindelijk kom je klein bordje tegen dat over 5 miles de ingang van het park is. We zitten dus goed. Vlak voor de ingang, links van de weg, staat nog een klein bordje. Dus hoog op de rem en snel links afslaan. Gelukkig was het rustig op de weg.



Eenmaal uit de auto werden we direct aangevallen door de muggen. Goed voorbereid pakte we de muggenspray. Het was beter geweest dat we ook een lange broek, een blouse met lange mouwen en een hoed met netje op hadden gedaan. Dan maar wandelen en kijken of we vandaag nog een alligator zouden spotten. Al na 5 minuten kwamen we andere bezoekers tegen. “They are hungry..” was het enige wat er uitkwam. Helaas doelden ze op de muggen en niet de krokodillen. Timo was eigenlijk als enige het slachtoffer van deze vervelende insecten. Wat we wel zagen was een schildpad die lekker in de zon lag te genieten van de zeer broeierige warmte.



Op de wandelpadden het bos in werden we steeds meer lastig gevallen door de muggen. Druk zwaaiend om ons heen hadden we bijna geen aandacht meer voor al dit natuurschoon. Vlak bij de rivier waren relatief weinig muggen. Dus dan maar een stukje stroomopwaarts en weer terug langs de rivier. We kwamen ten slotte ook om de krokodillen te spotten. We hoorden van de lokale bevolking dat het eigenlijk veel te warm is voor de tijd van het jaar. De krokodillen laten zich overdag niet zien in de warmte. Pas als de zon ondergaat komen ze te voorschijn.
Na een poosje wandelen zag ik ineens iets wat op een slang leek. En ja hoor voor ons kroop ineens een meter lange zwarte slang. Zo af en toe bleef hij stil liggen deed zijn kopje in de lucht en dan zag je zijn tongetje.



We hadden geen idee wat voor een slang dit was. Voor de zekerheid maakte we hem aan het schrikken zodat hij wegkroop en wij ons weg konden vervolgen. Toen we vlak langs hem heen liepen zag je zijn staart heen en weer gaan die een ratelend geluid maakte. We hadden dus een ratelslang gezien. Hierna liepen we nog 5 minuten verder tot een mooie stroomversnelling. We konden niets zien wat op een krokodil leek, nog wel een paar schildpadden, heel veel eekhoorns, spechten, en andere typische bosbewoners.



Na ons bezoek aan dit park zijn we via een omweg terug gereden naar ons hotel. We kwamen eindelijk door typische Amerikaanse dorpen alwaar je de ‘Big Wheels’ veel zag en overal fastfood tentjes. Je hebt hier op 1 kilometer meer fastfoodtenten dan in heel Twente bij elkaar.



Uiteindelijk konden we de verleiding niet weerstaan en hebben we de lokale McDrek bezocht. De hamburger is hier maar $0,79, omgerekend € 0,60. Vandaar dat er zoveel een dikke reet hebben.



Morgen is onze laatste dag. We vliegen om 19:30 terug naar London, alwaar we lokale tijd om 8:45 aankomen. Om 14:00 vertrekt ons vliegtuig dan naar Dusseldorf waar we op normale Nederlandse tijd om 16:30 aankomen. Het is dan natuurlijk al zondag. Dus nog één dag cultuur snuiven en de dag doorkomen. We zullen wel langzaam richting Orlando gaan en links en rechts wat dingen bekijken. CU



[ add comment ] ( 909 views )   |  permalink  |   ( 2.9 / 1117 )
Tampa FL, 6 mei 
Het heeft vanmorgen een paar keer geregend, belachelijk. We doen het vandaag een beetje rustig aan. Vanmorgen zijn we eerst naar de supermarkt gegaan. Daarna door de/een winkelstraat. In Europa parkeer je ergens je auto en ga je wandelen langs alle winkels. Hier is dat gewoon onmogelijk. Ten eerste zijn er bijna geen voorzieningen voor voetgangers. Daarnaast is de afstand tussen de winkels vrij groot.



Na de supermarkt hebben we gewoon een beetje rond gereden door woonwijken. Wat opvalt is dat je niemand ziet. Zijn ze aan het werk, of zitten ze allemaal binnen? Wij hebben geen idee. Daarnaast zie je in de tuinen soms hele grote tenten van gaas. Ik denk dat er hier heel veel muggen kunnen zijn in het natte seizoen. In Tampa, vertelde een inwoner ons, heb je twee seizoenen: zon en regen. De mensen worden lui en hebben weinig zin in actieve dingen. Vandaar dat we misschien niemand in een woonwijk tegenkomen.



Na de woonwijken zijn we via de grote winkelstraat weer langzaam terug gereden. Een straat vol met Wendys’s, McDonnalds, Burgerkings, Kerken, Nude Girls (jaja, speciaal voor Geert, Maarten, Olaf, Martin, Jaap, en ook een klein beetje Tommy een fotootje) Het was helaas te vroeg om naar binnen te gaan. Trouwens Antoinette en Nina wouden niet. Nude boys bestaan hier nog niet.



Vanmiddag gaan we naar een Outletstore en willen we een typisch wijkje gaan bekijken. Misschien straks nog even in het zwembad, want ondanks de regen is het nog steeds (nu aangenaam) warm.





’s Middags zijn we naar Ellenton geweest. Ongeveer een uurtje rijden. Hier is een outletstore waar alle bekende merken tegen dumpprijzen worden aangeboden. De weg er naar toe was al genieten. We gingen over een gigantische brug dwars door de zeker 25 km brede baai.



Natuurlijk moest ik even koffie drinken bij Starbucks.




[ 1 comment ] ( 30 views )   |  permalink  |   ( 3 / 1024 )
Disneyworld, 5 mei (liberation)  
Het was vandaag spannend of we het droog zouden houden. Het oosten van Amerika heeft de afgelopen dagen last gehad van zware neerslag die langzaam naar het zuidoosten weg trok. Vandaag en morgen zouden we de volle laag krijgen. Omdat we niet in de hitte van de zon wouden lopen hebben we bewust voor vandaag gekozen, waarbij we een regenbui op de koop toe namen.
Met extra droge kleren gingen we ’s morgens om 7:30 op pad. De wolken verdwenen als sneeuw voor de zon. En we waren al blij als er af en toe een verdwaalde wolk wat schaduw gaf.
Waar die Amerikanen goed in zijn is logistiek. Dat valt elke keer weer op. Bij binnenkomst van het park. Werd je door 10 man keurig en snel naar je parkeerplaats geleid. Vervolgens werd er gewezen naar een bord alwaar je even moet wachten. Hier werden we opgepikt door een treintje die ons verder bracht naar een centraal distributiepunt. Hier kon je kiezen uit de verschillende themaparken. Wij gingen naar Magic World, het aloude meeste bekende park. Met een monorail werd je vervolgens binnen een paar minuten verder gebracht naar de ingang. Eenmaal door de hoofdingang kwamen we aan in de The Mainstreet, commercie ten top. Even snel door lopen en daar staat dan het grote kasteel



Het was inmiddels 9 uur en de attracties waren al open. Snel naar de eerste de beste achtbaan. Antoinette bleef buiten om onze spullen te bewaken. Wij liepen door een gangenstelsel in ongeveer 5 minuten. Als het druk is sta je hier als nel anderhalf uur te wachten. We konden direct in een karretje stappen en vlogen een donkere ruimte in. Van links naar rechts naar boven en weer naar beneden. Je had geen idee welke kant je op ging in deze totale duisternis. Timo en Nina gingen direct nog een keer, want er was voor de rest nog niemand.



Voor de pauze van 12 uur hebben we in hoog tempo veel attracties bezocht. Overal was het direct instappen, of stond er eentje voor je. Antoinette ging samen met Timo en Nina in de wildwaterbaan. Deze was vooral mooi door de lengte en leuke Disney schouwspellen in de lange grotten waar je door heen ging. Natuurlijk zaten er ook een paar leuke afdalingen in die voor voldoende waterverplaatsing zorgden om de meeste gasten nat te maken. Maar met deze hitte was dat eigenlijk alleen maar aangenaam. Vervolgens weer een vette hap/lunch.



Na de pauze hebben soms wel 15 minuten moeten wachten. Ik neem meteen mijn bewondering voor de logistiek van de Amerikanen terug. Gewoon belachelijk. Mooi was met name het 4D spektakel. Want de 3D film werd uitgebreid met wind, water en luchtjes van het gebeuren op het scherm. Om 5 uur vonden we het wel genoeg. We waren overal wel in geweest dus snel nog door de giftshops op MainStreet. Over giftshops gesproken en de commercie van dit park. Bij het verlaten van elke attractie werd je door zo’n giftshop geleid vol met verleidelijke spullen. Afijn, wij konden onze beheersen tot het einde. Timo een Tshirt en een beker. Nina wat sleutelhangers. Om 17:30 reden we weer terug naar Tampa. Moe en 500 dollar lichter.
Morgen doen we het wat rustiger aan, want iedereen is een beetje moe.


[ 1 comment ] ( 24 views )   |  permalink  |   ( 3 / 895 )
Kennedy Space Center FL, Dinsdag 4 mei 
Vandaag zijn we naar Kennedy Space Center geweest. Een rit van 140 miles door de ochtendspits. Op de heenweg hebben we er ongeveer 2 uur en een kwartier over gedaan. We waren om 10:15 bij de ingang van het Space Center. Wat opviel was ten eerste dat het er erg rustig was, hetgeen voor ons natuurlijk goed was. Daarnaast waren er alleen oudere mensen en Nederlanders. Bij de bewaking waren ze al bang dat er een ramp was gebeurd in Nederland en dat iedereen met een Space shuttle wou vluchten.


In de ochtend hebben we eerst wat rond gekeken en zijn we naar een 3D Imax theater geweest waar een film over de Hubble telescoop werd vertoond. Werkelijk schitterend. Omdat het 3D is hebben wij maar geen fotos gemaakt. Ik weet niet hoe die andere idioten de fotos thuis gaan bekijken die ze van de film hebben gemaakt.
Intussen was het alweer 12:00 en hebben we eerst een typische Amerikaanse lunch genuttigd, vet en nog meer vet. Na de pauze zijn we met een bus over het immense terrein gegaan om op verschillende plekken uit te stappen. De eerste plek was aan de rand van het terrein waar we op 1,5 mile van het lanceerplatform van de Space Shuttle stonden. Deze Space Shuttle gaat volgende week vrijdag (14 mei) de lucht in.


De tweede stop was bij het Apollo-complex. Hier stonden de oude raketten die eind jaren 60 en beginjaren 70 naar de maan gingen. Onder begeleiding van oud astronauten werd de hele geschiedenis verteld in woord en beeld. Daarnaast was er levens grote replica van één de Apollo raketten en werd origineel materiaal van de maan getoond.

De laatste stop van de rondrit was bij een ontwikkelhal van het SpaceLab. Niet echt spectaculair maar wel heel interessant, omdat je een kijkje kreeg in een hal waar echt gewerkt werd aan modules die de ruimte in gaan.
Nadat we terug waren was het inmiddels 4 uur. Met Timo ben ik nog in de Space Shuttle simulator geweest. Grappig, maar de filmpjes vooraf waren beter. Als laatste nog even een echte Space Shuttle in en je verbasen over de ruimte die soms heel groot was en soms heel klein.
Toen ineens mochten Nina en ik meedoen aan een echt ruimteproject. Ik zelf ben even naar Mars geweest, en Nina heeft geassisteerd bij een ruimtewandeling om reparaties uit te voeren aan het Space Lab.




Morgen wordt een heel andere dag. Dan gaan we naar Disneyworld Magic Kingdom.


[ 2 comments ] ( 25 views )   |  permalink  |   ( 3 / 921 )

<Back | 1 | 2 | 3 | 4 | Next> Last>>